DESCHIDE-ȚI MINTEA !

DESCHIDE-ȚI MINTEA !

,,Glasul Prieteniei” desfășoară  în această perioadă un proiect pentru îmbunătățirea stării de sănătate a supraviețuitoarelor cancerului de sân și pentru schimbarea percepției cuvântului cancer.

Organismul femeii suferă o bulversare majoră din punct de vedere fizic și psihic atunci când trece printr-un diagnostic de cancer. Tratamentele sunt chinuitoare și la toate acestea se adaugă percepția de fatalitate legată de cuvântul cancer.

 Proiectul ,, Supraviețuirea cu cancerul de sân”, prima parte, a fost finanțat de către Raiffeisen Bank prin Programul de granturi “Raiffeisen Comunitati” și timp de 6 luni, supraviețuitoarele cancerului de sân au desfășurat  activități de pilates, psihoterapie de grup și au învățat despre o alimentație sănătoasă.

,,Deschide-ți mintea” este o continuare a proiectului ,, Supraviețuirea cu cancerul de sân” și  se desfășoară din fonduri proprii.

Am ales sa practicăm activități de pilates, deoarece este un antrenament reconfortant pentru minte si corp. Miscările sunt benefice pentru mobilitate și un tonus bun pentru organism. Se învață respirația corectă cu ajutorul căreia reușim să eliminăm stresul.

Un alt obiectiv al acestui proiect este schimbarea percepției cuvîntului cancer, să poată fi privit ca un diagnostic cronic și nu unul fatal. Grupul inclus în proiect, este format din supraviețuitoare ale cancerului de sân și femei care nu au trecut printr-un astfel de diagnostic. Pe lângă pilates, vom desfășura împreună, activități de auto și intercunoaștere, de dezvoltare personală, astfel ca la sfârșitul celor 6 luni ( cat ne-am propus inițial să dureze acest proiect), obiectivele să fie în mare parte atinse.